Gå til hovedinnhold Gå til søk
Våpenskjold
Enebakk kommune Mulighetenes Enebakk
Untitled [1] 
  • Tittel: RSS-feed
  • Tittel: Info in English
  • Tittel: Información en Español
  • Tittel: Nettstedkart
Gå til søk
Untitled [2] 
Større tekststørrelseMinsk tekststørrelsen
Skip Navigation LinksTjenester > Kultur, idrett og fritid > Severdigheter Gå til hovedinnhold
TJENESTEBESKRIVELSE 

Rausjø skole (utleie)

Rausjø skole_lang, Fotograf: Bergersen, Henning, Copyright: Enebakk historielag

Rausjø skole
er en nedlagt skole i Rausjøgrenda og eies av Enebakk kommune. Skolebygningen er bygget i 1913 og erstattet den gamle skolen i nærheten av Mellomsaga like nedenfor. Rausjø skole ble nedlagt tidlig på 1950-tallet. Skolen brukes i dag blant annet til leirskole.

Veien inn til skolen er regulert med bom ved Bysetermåsan. Grunneieren (Oslo kommune) ønsker lik behandling av kjøring i sine skoger i de ulike kommuner. Området ligger innenfor Markagrensen og aktiviteten er derfor belagt med store begrensninger.
Oslo skogvesen er ansvarlig for veibom, skilting og kontroll av kjøring/parkering langs Rausjøveien. Kjøring til Rausjø skole skal foregå i henhold til "Avtale mellom Enebakk kommune, Oslo kommune og skogvesenet om Rausjøveien i Enebakk kommune". Skoleklasser kan gå på ski, på beina eller sykle. Legitimasjon for kjøring på Rausjøveien og nøkkel til Rausjø skole fåes utlevert på servicetorget. Det er ikke parkering for mer enn en bil ved skolen og det utleveres helst bare en kjøretillatelse for hver utleie.

For å komme til Rausjøgrenda og Rausjø skole kjører en av RV 155 ved Fjell. Følg deretter veien til Vangen og Rausjø. Ved Bysetermosen parkeringsplass er det stengt med bom begge veier. For å komme til Rausjø må en ta til høyre ved Bysetmåsan parkeringsplass. Det er ca. 4 km fra Bysetermåsan parkeringsplass og inn til Rausjø skole.

Rausjø skole inne, Fotograf: Bergersen, Henning, Copyright: Enebakk historielag

Rausjø skole består i 1. etg. av en skolestue, kjøkken, og et lite lærerrom. I 2. etg. er det to rom hvor det er ca. 25 madrasser som legges utover gulvet ved overnatting. Kjøkkenet er fullt utstyrt. Vann må hentes i brønn. Skolen har ikke innlagt toalett, men utedo. Det er uteområde med ildsted.

KONTAKT:
Servicetorget
Prestegårdsveien 4
1912 Enebakk

Tlf: 64 99 20 00
Faks: 64 99 20 09
E-post: servicetorget@enebakk.kommune.no

Om tjenesten

Målgruppe

Skoler, barnehager, lag og forening.

Kriterier

Skolen leies ikke ut til grupper på over 30 personer.

Pris

Leien er gratis for skoler, barnehager og lag og foreninger i Enebakk kommune. For leiere som kommer utenbygds fra er leieprisen fra 01.01.2011 kr 500,- pr. overnatting.
Tjeneste - info 
Halvorsen, Marte Sist oppdatert 06.11.2015 Tips en venn om denne siden via en e-post Tips en venn Registrer en elektronisk tilbakemelding Tilbakemelding Skriv ut denne siden Skriv ut
 
Rediger 
Untitled [4] 
Barnehage, Fotograf: JD, Til temaside om barnehagene Bibliotek, Copyright: JD, Til temaside om biblioteket Grunnskole, Fotograf: JD, Til temaside om skolene Helsestasjon, Fotograf: JD, Til temaside om helsestasjonene Kulturskole, Fotograf: JD, Til temaside om kulturskolen Legesenter, Fotograf: JD, Til temaside om legesenteret